Om de gevolgen van oliepalm plantages te laten zien, gaat campagneleider Rolf Schipper najaar 2017 op pad in Indonesië.
Dat resulteerde in een 5 vlogs en een aantal korte video’s voor gebruik op social media. Veel video’s werden direct op lokatie gemonteerd en geüpload. Naast de video’s produceerden we ook een livestream vanuit Jakarta waarin kijkersvragen werden beantwoord. Weer in Nederland werd er door Milieudefensie onder meer bij de Rabobank actie gevoerd.

Alle content wordt gebruikt voor de campagne Trek de Grens of Draw the Line van Milieudefensie.
September – Oktober 2017, i.o.v. Milieudefensie

Vlog 1 – Palmolie in Indonesië
Rolf is op Sumatra. Hij laat je zien dat regenwoud plaats moet maken voor palmolieplantages. Het dorp waar hij is wordt bedreigd in haar bestaan. En waarom? Omdat palmolie een gewild ingrediënt is, over de hele wereld. Waar trek jij de grens?

Vlog 3 – Bosbranden
Rolf gaat naar een dorp in Indonesië om te praten met mensen die al 17 jaar onder de rook moeten leven van de bosbranden. Om een palmolieplantage te beginnen wordt er vaak illegaal brand gesticht.

Mood 3 – Biobrandstoffen
Rijdt jouw auto op regenwoud? Dat zou zomaar kunnen. Want in Europa wordt steeds meer palmolie bijgemengd in diesel. En daarvoor wordt tropisch regenwoud overal ter wereld in hoog tempo gekapt. Mens en dier moeten wijken voor megaplantages.

Call to Action 1 – Azmar
Azmar woont in het dorp Punkhat op Sumatra in Indonesië. Zijn dorp wordt bedreigd door de aanleg van palmolie plantages. Hij roept op om hem te helpen zijn dorp te beschermen.

Livestream 1 – Jakarta
Campagneleider Rolf live vanuit Jakarta (Indonesië). Hij vertelt over wat hij de afgelopen dagen heeft gezien, gehoord en meegemaakt. Hoe voelt het als je er midden in zit? Daarnaast gaat hij in op kijkersvragen.

Actie 1 – Rabobank
Al jaren stopt Rabobank geld in het kappen van het regenwoud voor palmolie. Milieudefensie wilden hen de gevolgen laten zien van die investeringen en trokken met kettingzagen naar het hoofdkantoor van de bank


Bekijk meer werk uit ons portfolio